Yoti Age Verification Service – Oplysninger om beskyttelse af personlige oplysninger

Sidst opdateret: 14. november 2023

Yoti Age Verification Service ( “AVS”) er leveret af Yoti Ltd. Disse fortrolighedsoplysninger ud over Yoti Biometrisk Politik for brugere i Illinois, Texas og Washington, dækker de metoder til alderstjek, vi leverer til dette produkt. Disse fortrolighedsoplysninger vil referere til Yoti som “os” og den Organisation, du interagerer med for at bevise din alder som “Organisation”.

Yoti er tjenesteudbyderen og Organisationen, der beder dig om at bevise din alder skulle have givet dig deres privatlivsoplysninger og enhver tilhørende dataindsamling og brug, de udfører.

Hvad er Yoti Age Verification?

Yoti Age Verification er designet til at give dig en hurtig måde at bevise, at du er over den relevante alder for det, du laver online, uden at dele nogen personlige oplysninger med en Organisation.

Yoti fungerer som et dataminimeringsværktøj mellem dig og Organisationen.

Processen fungerer som følger:

  1. Du beviser din alder ved at bruge din foretrukne metode til alderstjek.
  2. Yoti bestemmer din alder og sletter dine personlige oplysninger.
  3. Organisationen modtager et “over”- eller “under”-resultat eller din fødselsdato.

Ingen personlige identificerbare oplysninger deles med Organisationen. Yoti sletter dine personlige oplysninger, så snart resultatet af alderstjekket er delt med Organisationen.

Metoder til bevis for alder

Organisationen bestemmer, hvilken af ​​aldersbekræftelsesmetoderne den vil tilbyde og kan vælge at modtage din fødselsdato, eller om du er “over” eller “under” deres alderskrav.

Når alderstjekket er blevet delt med Organisationen, sletter vi alle dine personlige oplysninger. Hvis du interagerer med en aldersmetode, som er leveret af en tredjepart, deler vi dine oplysninger med det formål at bestemme din alder og intet andet.

Du kan bevise din alder på forskellige måder:

  1. Aldersberegning
  2. Id-scanning
  3. Yoti-app
  4. Kreditkort
  5. Mobilnummer
  6. Databasetjek
  7. eID-ordning
  8. Amerikansk mobilkørekort (mDL)

1. Aldersberegning

Du vil blive bedt om at tage en selfie med kameraet på din enhed. Det tager flere billeder, og et vil blive analyseret af vores aldersvurderingsteknologi for at bestemme din alder.

Vi beregner herefter, om du er over Organisationens alderskrav.

Organisationen kan modtage:

    • Din beregnede alder i år
    • Om du er “over” eller “under” deres alderskrav

For ekstra sikkerhed kan Organisationen også anmode om en livlighedstest. Det er for at sikre, at det er en rigtig person bag kameraet, og ikke et 2D-billede, en maske eller en robot. Teknologien fungerer ved at behandle billederne gennem en sekvens af dybe neurale netværk. Hver af disse undersøger et andet element i billedet for at lede efter spor om, at det måske ikke er en rigtig person.

Vi sletter billedet, så snart alderen er beregnet.

2. id-scanning

Du bliver bedt om at scanne dit id-dokument med kameraet på din enhed. Vi udtrækker oplysningerne fra id-dokumentet og beregner, om du er over Organisationens alderskrav, vha. din fødselsdato.

Organisationen kan modtage:

  • Din alder i år
  • Om du er “over” eller “under” deres alderskrav

For ekstra sikkerhed kan Organisationen også bede dig om at tage en selfie med kameraet på din enhed. Det er for at sikre, at id-dokumentet tilhører dig, og det er sådan, vi forhindrer svindlere i at efterligne dig. Flere billeder vil blive taget, og det tydeligste billede vil blive analyseret med ansigtsgenkendelsesteknologi. Det vil skabe en biometrisk skabelon af dit ansigt, som vil blive sammenlignet med billedet på dit id-dokument.

Vi gemmer alle data, der er registreret, såsom dit id-dokument og din selfie, i vores britiske datacenter. Når sessionen er afsluttet, sletter vi alle dine personlige oplysninger. Hvis sessionen efterlades ufuldstændig, sletter vi dine data efter 25 timer, alt efter hvad der kommer først. Vi bruger ikke dataene til andre formål.

3. Yoti-app

Du bliver bedt om at scanne en QR-kode med din Yoti-app for at dele din fødselsdato. Forud for dette skal du gennemføre en engangsbekræftelsesproces med Yoti-appen ved at uploade dit id-dokument og en selfie.

Vi beregner herefter, om du er over Organisationens alderskrav.

Organisationen kan modtage:

  • Din alder i år
  • Om du er “over” eller “under” deres alderskrav

Du får en kvittering om delingen i din Yoti-app, der viser, hvad du har delt, med hvem og hvornår. Yoti har også en kvittering om delingen, der kun indeholder en dato og et tidsstempel, og at der er angivet en fødselsdatoattribut, men den gemmer ikke selve fødselsdatoen. Vi opbevarer denne krypterede kvittering sikkert i vores britiske datacenter.

4. Kreditkort

Du bliver bedt om at indtaste dit kreditkorts primære kontonummer (PAN), udløbsdato, postnummer og CVC-nummer.

Vi sender disse oplysninger til en betalingsudbyder og trækker midlertidigt 0,30 GBP på dit kort. Det er for at bekræfte, at dit kort er aktuelt og gyldigt. Vi bruger dette til at fastslå, at du er over 18 år og tilbagebetaler de GBP 0,30 på dit kort, når alderstjekket er gennemført.

Organisationen kan modtage:

  • Om du er “over” eller “under” deres alderskrav

Vi gemmer eller deler aldrig dine kreditkortoplysninger, og du vil ikke blive debiteret for at bekræfte din alder.

5. Mobilnummer

Du bliver bedt om at indtaste dit navn, din fødselsdato, dit mobilnummer og din adresse.

Vi sender disse oplysninger til en af ​​vores udbydere af mobiltjekket. Du modtager en SMS med en bekræftelseskode, som du skal indtaste. Det er for at bekræfte, at du er i besiddelse af telefonen. Udbyderen bekræfter derefter, at de indtastede oplysninger matcher detaljerne på mobilkontoen, og vi bruger dette til at fastslå, at du er over 18 år.

Organisationen kan modtage:

  • Om du er “over” eller “under” deres alderskrav

Vi gemmer eller deler aldrig dine oplysninger med andre end udbyderen.

6. Databasetjek

Du bliver bedt om at bevise din alder ved hjælp af dit navn, din fødselsdato og din adresse.

Vi sender disse oplysninger til et bureau, som udbyder kreditoplysninger, for at bekræfte, at de er nøjagtige og for at få eller bekræfte din fødselsdato.

Organisationen kan modtage:

  • Om du er “over” eller “under” deres alderskrav

Vi gemmer eller deler aldrig dine oplysninger med andre end udbyderen.

7. eID-ordning

Du bliver bedt om at bevise din alder ved hjælp af en af ​​følgende eID-skemaer:

  • Bank-id (Sverige)
  • MitID (Danmark)
  • Finsk Trust-netværk (Finland)

Når du har valgt den eID-ordning, du vil bruge, skal du logge og dele dine oplysninger gennem vores eID-udbyder.  Vi modtager dine identitetsoplysninger såsom navn, fødselsdato og nationalt id-nummer og bruger disse til at bekræfte din alder.

Organisationen kan modtage:

  • Om du er “over” eller “under” deres alderskrav

Vi gemmer eller deler aldrig dine oplysninger med andre end udbyderen.

8. Amerikansk mobilkørekort (mDL)

Du bliver bedt om at bevise din alder ved hjælp af et af ​​følgende amerikanske mobilkørekort:

  • LA Wallet (Louisiana)

Når du har valgt det mDL-skema, du vil bruge, skal du logge på og dele dine oplysninger.  Vi modtager en bekræftelse på, at du opfylder den aldersgrænse, som virksomheden har defineret.

Organisationen kan modtage:

  • Om du er “over” eller “under” deres alderskrav

Vi gemmer eller deler aldrig dine oplysninger med andre end udbyderen.

Genanvendelige alderstjek

Vi har udviklet et system med alderstokens for at reducere antallet af gange, du skal bekræfte din alder online. Disse er valgfrie, så ikke alle Organisationer vil bruge dem. Nedenfor beskriver vi, hvordan de fungerer, og hvor du vil interagere med dem.

Alderstokens

Alderstokens fungerer som digitalt bevis på et alderstjek og giver dig mulighed for at genbruge resultatet af et alderstjek, så længe Organisationen tillader det.

Et alderstoken oprettes, når du beviser din alder med Yoti og indeholder resultatet af tjekken plus oplysninger om, hvordan og hvornår den blev udført.

Alderstokens indeholder ingen personlige oplysninger, de sporer dig ikke, og de ved ikke hvor du har været eller hvor du kommer fra. Alderstokens gemmes i din browser som en cookie og er tidsbegrænsede. Du kan slette et alderstoken ved at rydde din cache.

Hvis du går til et websted, der bruger alderstokens, klikker du på en knap for at bekræfte din alder, og Organisationen vil læse alderstokenet fra din browser. Hvis tokenet opfylder kravene fastsat af hjemmesiden, vil Yoti returnere et resultat for at bekræfte, at din browser tidligere er blevet bekræftet, og du vil få adgang til hjemmesiden, så længe tokenet er gyldigt.

Hvis du ikke har et token, der opfylder kravene, bliver du bedt om at bevise din alder via standardprocessen.

Alderskonto

Du kan gemme dine alderstokens på en alderskonto. Det giver dig mulighed for at få adgang til Organisationens hjemmeside på en anden browser eller enhed, uden at skulle bevise din alder igen.

Du vil kun kunne oprette en alderskonto, hvis Organisationen bruger alderstokens. Når du har bevist din alder via standardmetoderne, får du mulighed for at oprette en konto med et anonymt brugernavn og en adgangskode.

Hvis du går til et websted, der bruger alderskonti, klikker du på en knap for at bekræfte din alder med Yoti, og du kan logge ind på din alderskonto. Du vil blive bedt om at indtaste dit brugernavn og din adgangskode. Webstedet vil tjekke, om der er nogen alderstokens i din browser, som opfylder de kriterier, der er defineret af den virksomhed, som er knyttet til din konto. Hvis det er tilfældet, returnerer Yoti et resultat for at verificere, om du tidligere er blevet verificeret, og dit alderstoken opfylder disse kriterier.

Hvis du ikke har nogen alderstokens knyttet til din alderskonto, der opfylder kriterierne, vil du blive bedt om at bekræfte din alder med en af ​​de tilgængelige metoder. Når det lykkes, vil et nyt alderstoken blive oprettet og gemt på din alderskonto.

Indsamling og brug af oplysninger

De oplysninger, vi indsamler fra dig, har til formål at afgøre, om du har den rette alder til at få adgang til et produkt eller en tjeneste.

Afhængigt af den aldersmetode, du vælger, kan vi øge tjekkets sikkerhed og bruge disse oplysninger til at:

  • bekræfte dine oplysninger
  • tjekke at det dokument, du tilføjer, er ægte
  • tjekke, at du er en rigtig levende person
  • tjekke for svindel

Hvor et billede er taget som del af alderstjekket, kan Organisationen også anmode om en livlighedstest. Vi har børn mellem 13 og 18 blandt vores brugere, som muligvis skal bevise deres alder.

Nedenfor viser vi de oplysninger, du anmoder om for hver aldersbekræftelsesmetode, og hvordan den bruges.

Så snart vi deler resultatet af et alderstjek med Organisationen, sletter vi alle personligt identificerbare oplysninger.

Id-scanning

Oplysninger

Brug

Id-dokument uploadet af bruger

Selfie taget af bruger

Vi udtrækker fødselsdatoens datakilde fra id-dokumentet for at beregne din alder.

Vi tjekker dokumentbilledet mod det billede, du tog, for at sikre, at det er dit dokument. 

Hvis Organisationen anmoder om det, kan vi analysere dette billede med aldersvurderingsteknologi for at sikre, at alderen på selfien matcher alderen på id-dokumentet.

Yoti-app

Oplysninger

Brug

Aldersattribut baseret på fødselsdatoen fra det id-dokument, som er uploadet af brugeren

Vi deler, hvis du er over eller under alderskravet, med Organisationen.

Aldersberegning

Oplysninger

Brug

Selfie taget af bruger eller billede leveret af Organisationen

Vi analyserer billedet med vores aldersvurderingsteknologi for at afgøre, om du er over eller under den påkrævede alder.

Hvis Organisationen anmoder om det, kan vi analysere billedet med detekteringsteknologi til livlighed for at sikre, at billedet er af en rigtig person og ikke et 2D-billede, en maske eller en robot.

Alderstokens

Oplysninger

Brug

Resultat af et tidligere alderstjek

For at afgøre, om du er over den påkrævede alder, og bekræfte den anvendte metode til alderstjek

Alderskonto

Oplysninger

Brug

Brugernavn og adgangskode

Til at godkende din browser og få dine alderstokens

Kreditkorttjek

Dette tjek leveres af en kortbetalingsudbyder. Dine oplysninger deles med og behandles af dem med det formål at bestemme din alder.

Oplysninger

Brug

Kortnummer, udløbsdato, CVC og postnummer. Oplysningerne sendes til Stripe og behandles med dem.

For at bekræfte, at dine oplysninger er korrekte, at du er i besiddelse af et kreditkort og derfor er over 18.

Mobiltjek

Dette tjek leveres af en udbyder af mobiltjenester. Dine oplysninger deles med og behandles af dem med det formål at bestemme din alder.

Oplysninger

Brug

Mobilnummer, fulde navn, fødselsdato, adresse og land.

For at bekræfte, at dine oplysninger er korrekte og for at afgøre, om du er over den krævede alder.

Databasetjek

Dette tjek leveres af et bureau, som udbyder kreditoplysninger. Dine oplysninger deles med og behandles af dem med det formål at bestemme din alder.

Oplysninger

Brug

Fulde navn, adresse, land og fødselsdato.

For at bekræfte, at dine oplysninger er korrekte og for at afgøre, om du er over eller under den krævede alder.

eID-ordning

Dette tjek leveres af en eID-udbyder. Dine oplysninger deles med og behandles af dem med det formål at bestemme din alder

Oplysninger

Brug

Svensk bank-id (KUN Sverige)

  • Navn, nationalt id-nummer
For at afgøre, om du opfylder den krævede alder for Organisationen.
Danmark MitID (KUN Danmark)

  • Navn, CPR-nummer, fødselsdato
For at afgøre, om du opfylder den krævede alder for Organisationen.
Finsk Trust-netværk (KUN Finland)

  • Navn, CPR-nummer, fødselsdato
For at afgøre, om du opfylder den krævede alder for Organisationen.

Amerikansk mobilkørekort (mDL)

Dette tjek leveres af en tredjeparts udbyder af mobilkørekort. Dine oplysninger behandles af dem med det formål at bestemme din alder.

Oplysninger

Brug

LA Wallet

  • Aldersattribut (over eller under en tærskel) baseret på fødselsdatoen fra dokumentet i din LA Wallet-app
For at afgøre, om du opfylder den krævede alder for Organisationen.

Cookies og lignende teknologier

Vi bruger cookies og lignende teknologier til sikkerhedsformål og for at sikre, at Yoti Age Verification fungerer, som det skal. Disse er førstepartscookies og indeholder ingen direkte identificerbare oplysninger.

Strengt nødvendige cookies

Cookie/teknologi

Formål
__yoti_avs_sess Holder styr på sessionsoplysninger, og hvilken Organisation der har anmodet om aldersbekræftelse
__yoti_avs_sess.sig Forhindrer ændring af dine aldersbekræftelsesdetaljer
yoti-avs-gdpr-cookie=notification-accepted Registrerer, at du har set cookie-banneret og afvist det, så det ikke vises igen i 6 måneder
com.yoti.age.live Registrerer, om du har et alderstoken, der kan genbruges som et middel til aldersbekræftelse
__stripe_mid Svindelforebyggende cookie fra Stripe
__stripe_sid Svindelforebyggende cookie fra Stripe
Ipify API Bruges til at hente IP-adresse for at identificere dit land og stat, så vi kan vise den relevante samtykkeskærm baseret på placering

Kontakt os

Yoti er tjenesteudbyderen, og derfor bør du kontakte den Organisation, der anmodede dig om at gennemføre alderstjekket for at udøve dine rettigheder i forhold til dine data.

Hvis du har spørgsmål om Yoti eller hvad der er inkluderet i disse fortrolighedsoplysninger, kan du kontakte Yoti ved at bruge nedenstående:

E-mail: privacy@yoti.com

Ofte stillede spørgsmål: https://support.yoti.com/yotisupport/s/

Adresse:  Yoti Ltd, 6th Floor, 107 Leadenhall St, London, EC3A 4AF